HTML

Kövess Facebookon..

vagy Twitteren!

Follow ClimateOffice on Twitter

Utolsó kommentek

2009.06.29. 18:27 Dani El

QBP és MOME maraton

...de vajon mit takarnak eme rejtélyes szavak? Nem mást, mint egy hét tömör klímanagykövetkedést...

Egy hete is van már, hogy immáron az kibővült csapat -a Brit Nagykövet meghívásának eleget téve- teljes létszámban részt vett, II. Erzsébet angol királynő születésnapjának ünneplésén, a nagyköveti rezidencia kerti-partiján. Ez tehát első feladványunk megfejtése, QBP azaz The Queen's Birthday Party.

Miután felvillantottuk az újrapapírra nyomott meghívónkat a szigorú security-s bácsiknál, és kezet ráztunk a házigazdákkal -a Nagykövet Úrral és kedves feleségével- már bele is ütköztünk a Gödöllöi Klímairoda installációjába. Egy felkiáltó jelnél is hatásosabb  fekete "karbon lábnyom" állta utunkat, jelzésképpen, hogy egy ilyen rendezvénnyel is pár száz kilógramm széndioxidot pumpálunk az atmoszféránkba. Akit ez megfogott, meghökkentett, elkondolkoztatott, vagy kiváncsivá tett, annak információkkal álltak rendelkezésére a klímairoda csinos önkéntesei. Ezenfelül lehetőség nyílt karbon-lábnyom mérésre, azaz annak kiszámítására, hogy mennyi széndioxid kibocsájtással járt a kedves résztvevő kerti-parti látogatása. Aki tömegközlekedett, vagy biciklizett lényegesen jobb eredményt ért el mint aki csak a mulatság miatt repült ide Londonból, vagy máshonnan.

Aki megmérte a lábnyomát, ajándékba szép színes kis lábnyom-matricát kapott, azt jelképezve, hogy mindenki úgy csökkenti kibocsájtásait ahogy tudja. Nagyon jó volt látni, hogy nagyköveteken, minisztereken, és a média jeles képviselőin is ott díszelgett a mi kis matricánk, ami annyit jelentett, hogy a klímaváltozás igenis mindenki számára fontos téma, olyan amiért mindenki tehet.

Aki bátrabb volt, az még biciklizhetett is, és a termelt energiával felvillanthatta a "We do care" feliratú táblát, kinyilvánítva evvel a szándékát: tenni a klímaváltozás ellen!

 
A biciklizés után mindenkit várt a felhőtlen szórakozás. Fish'n'Chips, uborkás koktélok, ki-nem-fogyó fagylaltos láda és hotdog. Öltönyös úriemberek és nagy kalapos hölgyek, csevegtek egymással fesztelenül a kertben felálított sátor alatt. Meghallgattuk a Nagykövet Úr beszédét, és együtt emeltük poharunkat a királynő tiszteletére, majd ittunk az egészségére.

Nem szaporítva tovább a szót remek kis estét zártunk, aminek a végén minden vendég hazavihette a kibocsájtott széndioxid mennyiségének megfelelő virágföldet. Kaptunk virágmagvakat, hogy elültessük, és evvel megkössük a légköri szennyezőt, enyhítve a rendezvény éghajlatváltozásra gyakorolt hatását.

Továbbá: nemcsak Steven Spielberg volt ott, de az öreg Abraham Lincoln is emelte a társaság fényét... A hotdog kifli csak pirítva jó, a Dél-Afrikaiak a duplacsokis magnumot szeretik, a jégkásába kis piros és sok narancssárga a finom, éés mindig vannak dolgok:)

 

Na de mi a MOME maraton? ne menjetek sehova, a reklám után kiderül!

2 komment

Címkék: elizabeth british queen nagykövetség klímanagykövet klímairoda council


A bejegyzés trackback címe:

https://klimairoda.blog.hu/api/trackback/id/tr131216046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dani El 2009.07.17. 11:47:38

Na milyen jó képek! Ezeket ki rejtegette idáig ??:)
süti beállítások módosítása