HTML

Kövess Facebookon..

vagy Twitteren!

Follow ClimateOffice on Twitter

Utolsó kommentek

2009.07.05. 16:55 Dani El

MOME maraton

Éés most kiderül, mi volt az eseménydús hét másik programmpontja, ahol részt vehettünk mint a klímairoda, és alkotói a nagykövetek. A MOME maraton Moholy-Nagy Művészeti Egyetem évente megrendezésre kerülő kulturális nagyrendezvénye, ahol "bemutatkozik az egyetem nemzektözi design, és vizuális művészetek trendjeit alakító gondolkodásmódja". Más szavakkal, a Millenárison kiállításra kerültek a legtehetségesebb hallgatók művei, dj-k zenéltek, animációs és egyéb zenei performanszok között még egy divatshow is kapott helyet. Mindez három napon keresztül, a Múzeumok Éjszakáján is. Bővebben az idei eseményről itt: http://www.momemaraton.hu

Nem megerősített információim szerint, a Millenáris volt a leglátogatottabb helyszín egész éjjel...

Na de, hogyan is jövünk mi mindehhez, mint Klímairoda? A MOME-n, a design őshazájában, ahogy az élet számtalan más területén is megjelent szemléletformáló értékként a fenntarthatóság. A fenntartható design, más néven zöld vagy öko-design, szerepe az éghajlatváltozás elleni küzdelemben jelentős. Hiszen minden termék előállítása rengeteg energiába kerül és rengeteg hulladékkal jár, azonban a zöld-design szem előtt tartja az összes fontos szempontot, azért, hogy a tervezett termék a lehető leggazdaságosabb legyen nemcsak gazdaságilag, de a környezetünk szempontjából is.

Ehhez a kiindulóponthoz kellett még Ricsi, aki nemcsak doktorandusz a MOME-n, de klímanagykövet is. Reményeink szerint, a MOME-n is nyílni fog a közeljövőben klímairoda, és ezt mintegy beharangozva lett kitelepítve oroszlánszívű kollégánk közreműködésével a Gödöllői Klímairoda installációja a maratoni kultureseményre.

A képeken is láthatjuk, mennyire jól sikerült az installáció, egyszoval le a kalappal a design-management csapatunk elött: Bravó Ákos, Ricsi, Ákos (Lukantyú)!

A ti egészégetekre emeljük poharunkat, a következő képen:)

Az elhelyezése is elsőosztályúra sikeredett, hiszen rögtön ahogy a kedves látogató betoppant a millenáris fogadó területére, szemközt találta magát a klímairoda babzsákokkal kényelmesebbé tett sarkával. Bár napközben jellemzőbb volt a kevesebb látogató, a múzeumok éjszakáján alig győzte a gödöllői és MOME-s együttes-önkéntes gárda az érdeklődők hadait. Volt karbon-totó, ahol értékes nyereményeket sorsoltunk ki az éjszaka során, lehetett biciklit tekerni és világítani a "We do care" táblát, vagy csak egyszerűen a klímaváltozásról, és karbon lábnyomokról beszélgetni.

A kis installációnk osztatlan sikert aratott, minden korosztályban. Még négyéves látogatóink is remekül érezték magukat (ld. lent a képen!) a babzsák fotelekbe ugrálva, vagy rajzolgatva mindenhova. Itt is kapott mindenki kis szines lábnyom matricát akárcsak a Királynő buliján (ld. előző bejegyzés), amit hazavitt, vagy ragaszott akár magára akár másra..

Az este a zene és a programok közben oldott hangulatban telt, közel ötszázan totóztak, mi pedig dolgunk végeztével megkóstolhattuk a nagyon kedves szomszéd bor-stand kínálatát. Annyira jól sikerült az este és az utánna lévő mulatság, hogy másnap olyan délután egy és három között érkeztünk vissza elpakolni..

 

Végszó gyanánt a klímairoda egyik büszke "atyjának" képével zárnék, ahogy kezeit széttárva jelzi elégedettségét az estét illetően egyetlen Lukink..

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: millenáris mome klímairoda


A bejegyzés trackback címe:

https://klimairoda.blog.hu/api/trackback/id/tr301228076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása